Skip to content

Storitve Opis

PODOFIX_SPONKE

PODOFIX SPONKE

Podofix sponke so novost v našem salonu in sicer gre za sponke, s katerimi rešujemo vraščene in drugače deformirane nohte. Sponka je sestavljena iz plastičnega dela, ki ga prilepimo na noht, v sredini pa ima žičko, ki jo s posebnim orodjem napnemo in s tem aktiviramo sponko, da začne delovati. To delovanje je podobno delovanju zobnega aparata, ki ravna zobe. Sponka torej dvigne noht in ga začne oblikovati tako, da preraste tkivo v katerega je sicer vraščal noht. Poleg tega pa noht tudi oblikuje in ravna v normalno obliko rasti. Z nameščanjem sponke zmanjšamo tudi bolečino, ki je prisotna pri vnetju.

Nameščanje sponke ni boleče in je nemoteče pri vsakodnevnih opravilih. Zaradi zaobljenih robov, je primerna tudi za diabetike.

Calluses on foot

KURJE OKO (CLAVUS)

Običajno nastane kot posledica dolgotrajnega pritiska na določenem mestu, kar se kaže kot prekomerno nalaganje poroženele plasti kože – hiperkeratoze. Kurje oko prepoznamo predvsem po bolečem jedru, ki lahko sega globoko v kožo.  Ločimo več vrst kurjih očes, najpogostejše pa je trdo kurje oko, ki se pojavi kjer koli na stopalu.

Pedicure treatment

OTIŠČANEC

O otiščancu govorimo, ko se na manjšem mestu na podplatu pojavlja trda koža. Mesto je zelo boleče in ga je potrebno sanirati.

Close up of Cracks on Heels isolated

RAGADE/RAZJEDE

O ragadah govorimo, če trda koža (običajno na peti) poči. Razpoka je lahko različno globoka. Lahko pa tudi krvavi, kar povzroča veliko nevarnost infekcije in jo je potrebno uspešno sanirati.

Removing of burned skin from attached place at Achilles tendon.

ŽULJ

Zelo pogosta težava, ki se nam pripeti, ko obujemo nove čevlje je žulj. O njem govorimo, ko je koža dvignjena iz nivoja in napolnjena z bistro tekočino. Žulja načeloma ne prediramo, razen če imamo za to ustrezno sterilno orodje, saj na ta način ublažimo pritiskanje. Potrebno pa ga je tudi sterilno  prekriti.

21466798 - ingrown toenail

VRAŠČEN NOHT

Vraščen noht nastane, ko noht raste globoko v obnohtno tkivo, pri tem pride tudi do vnetja. Največkrat se vraste noht na palcu, lahko pa vraščajo tudi ostali nohti na nogi. Vraščene nohte lahko uspešno rešimo s 3TO SPONKO, ki noht dvigne in vzpostavi normalno rast.

Fungal Nail Disease on the Leg

GLIVIČNI NOHTI (ONYHOMIKOZE)

Poznamo več vrst glivic. Kožne glivice imenujemo dermatofiti in so zelo trdovratne za posameznika. Glivični noht prepoznamo po rumenkasti obarvanosti ter zadebeljeni obliki. Pri glivični okužbi je zelo pomembno, da nog ne izpostavljamo vlažnem okolju in jih po kopanju dobro osušimo, še zlasti smo pozorni na medprstne prostore. Svetujem mehke, bombažne nogavice, ki jih je ob prekomernem potenju potrebno zamenjati tudi večkrat na dan. Poskrbimo za udobno in zračno obutev iz naravnih materialov. Za zdravljenje glivic uporabljamo razna lokalna sredstva, v mojem salonu je v ta namen možno kupiti Unguisan raztopino.

91885220_m

DIABETIČNO STOPALO

Pri diabetičnem stopalu govorimo o zapletu, ki se pojavi na nogah sladkornega bolnika. Po navadi se kaže kot nevroishemično ali pa kot nevropatsko stopalo.  Za sladkornega bolnika je zato osnovnega pomena, skrb za ustrezno higieno stopal ter pregledovanje nog, ki ga lahko opravi sam ali pa mu pomoč ponudi druga oseba. Zelo pomembno je prepoznati znake čimprej, ker le tako lahko uspešno odpravimo dodatne težave. V našem salonu se bomo potrudili, da vam pri težavah pomagamo, drugače pa vam bomo ustrezno svetovali kako naprej.